get the look: a Bohemian touch in your bedroom

Journal — Collected By Mölle

Natural rugs that lie lightly on this earth

Natural rugs that lie lightly on this earth

'Our rugs lie lightly on this earth' is het motto van het merk Armadillo&Co. Alle vloerkleden van Armadillo&Co worden met de hand gemaakt van natuurlijke materialen en zijn Fair Trade. We zijn enorm fan van deze mooie, duurzame ontwerpen en blij dat we ze aan je kunnen laten zien!

Over the founders
Armadillo & Co is opgericht door Jodie Fried en Sally Pottharst. Wat ze niet konden vinden zijn ze gaan maken. De missie om een positieve impact te hebben op de leefomstandigheden van de wevers werd als snel een realiteit.

Bekijk de collectie hier:


Discover the art of printmaking by Monika Petersen

Discover the art of printmaking by Monika Petersen

“De linosnede of linoleumsnede is een ambachtelijke techniek waarbij de tekening in spiegelbeeld wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Rond de afbeelding wordt met speciale gutsen het linoleum weggesneden. Daarna wordt met een roller speciale drukinkt op de achtergebleven hoge delen aangebracht. Vervolgens wordt er papier op het linoleum gelegd, dat met een hoogdrukpers krachtig wordt aangedrukt.”
WikiPedia

De getalenteerde Deense kunstenares Monika Petersen is bekend om haar iconische lino's, die ze met de hand drukt in haar atelier in Kopenhagen. Met mooie, fijn uitgesneden details in goud en contrasterende donkere kleuren zoals salie, indigo blauw en diepzwart. Monika Petersen is...


Fermob tuinstoelen: from Paris with Love

De Luxembourg tuinmeubelen van het Franse merk Fermob zijn een echte klassieker. Frédéric Sofia ontwierp de serie voor het wereldberoemde park “Jardin du Luxembourg” in Parijs. De heerlijke parkstoelen zijn inmiddels legendarisch. Ideaal van deze Fermob tuinmeubelen is dat ze slim zijn gemaakt van licht aluminium en heel handig te stapelen. Voor Fermob staat duurzaamheid centraal bij de productie. Zo wordt bijna alles van gerecycled metaal gemaakt. De collectie is uitgegroeid tot een legendarische verzameling. Van terrasstoelen en lounge stoelen tot fijne schommelstoelen en heerlijke royale buitentafels. De mooiste combinaties voor je tuin of balkon zijn mogelijk in 24 kleuren.

By Mölle is officieel dealer van...


Collected By Mölle: natuurlijke, Fair Trade tapijten van Armadillo&Co

Collected By Mölle: natuurlijke, Fair Trade tapijten van Armadillo&Co

'Our rugs lie lightly on this earth' is het motto van Armadillo&Co. Vanuit deze duurzame missie maken ze  prachtige, handgemaakte vloerkleden van natuurlijke materialen. Armadillo & Co is geïnspireerd door samenwerken, een zoektocht naar het ongewoon mooie en vooral de human touch. De rijke geschiedenis en het vakmanschap van de handen die ze hebben gemaakt is wat deze vloerkleden zo bijzonder maakt. We zijn blij dat we deze prachtige tapijten nu in onze Store hebben!

Shop de collectie hier


Collected By Mölle: Ay Illuminate verlichting

Collected By Mölle: Ay Illuminate verlichting

Ay Illuminate is wereldwijd geliefd vanwege de mooie organische stijl. Met de lampen van Nederlandse designers Ay Lin Heinen en Nelson Sepulveda haal je een fijne serene sfeer in huis. Prachtig voor in je slaapkamer en mooi te combineren met linnen.  Verschillende culturen in de wereld zijn inspiratiebron voor de ontwerpen. Dankzij natuurlijke materialen zoals bamboe, sisal, jersey, zijde en katoen heeft iedere lamp een eigen verhaal. 

Shop de collectie

Image via www.alvhem.com