Pillow talk

Voor lekker slapen is je hoofdkussen belangrijk. Waar kan je op letten bij een nieuwe aanschaf? We hebben een aantal tips op een rij gezet. Met een biologisch kussen kies je voor een nachtrust zonder chemicaliën. De Global Organic Textile Standard is het wereldwijd leidende keurmerk voor biologisch textiel. De regels van GOTS zijn zeer streng en gaan over de gehele keten van het materiaal. Er mag geen schade zijn voor mens, dier en milieu. De tijk is extra dicht geweven – het Nomite label – en dat is pech voor de huismijt: die komt er niet in. Zo kunnen ook mensen met een huismijt-allergie genieten van eco slapen. Je kan kiezen uit deze duurzame materialen. Biologische wol, dons of vegan gevuld met kapok. 

Eco slapen: [‘ekoo’] – [‘slaap[ə](n)’] =
heerlijk gezond slapen onder de mooiste, biologisch geproduceerde materialen en producten.

Eco dons kussen 
Het eco kussen is van 100% biologisch katoen, gecertificeerd door GOTS. Het dons komt van Nederlandse eenden en is RDS gecertificeerd. Voor een deel wordt het kussen met de hand vervaardigd. Het maakproces voldoet aan de strengste Europese normen. 

Biologische wol kussen

Dit heerlijke comfortabele kussen is gevuld met kleine bolletjes van biologische schapenwol. Het kussen heeft een ritsje zodat je de wol eruit kan halen als het iets te stevig voor je is. Wollen kussens behouden hun vorm en zijn minder kneedbaar dan onze kussens van kapok en dons. Schud je kussen 's ochtends even op en je hebt er jaren slaapplezier van.

Vegan kapok kussen

Het Vegan kussen van kapok is fluweelzacht. Ecologisch en vrij van chemicaliën, 100% plantaardig en hypo-allergeen. Licht, luxe, ademend en vormbaar. Kapok kussens zitten qua stevigheid tussen dons en wol in. Ze zijn gemiddeld vormbaar, hebben meer stevigheid dan dons en zijn beter vormbaar dan een wollen kussen. De kapok wordt omhuld door een tijk van het mooiste en zachtste biologisch katoen, dat voldoet aan de eisen van GOTS (Global Organic Textile Standard).

Welke maat hoofdkussen je kiest is persoonlijk. Je kan kiezen uit het grote kussen van 60x70 cm en het kleinere van 50x60 cm. Een kussen van 60x70 cm wordt in Nederland het meest gebruikt. De kinderkussens zijn 50x60 cm. Daarnaast zijn hoofdkussens verschillend in volume. Je kan kiezen uit zacht, medium of stevig. Vaak geldt hoe harder je matras, des te dikker en hoger het kussen voor goede ondersteuning van je hoofd. Ook als je op je rug slaapt heb je een hoger kussen nodig dan als je op je zij slaapt. Buikslapers kunnen het beste een dun kussen aanschaffen, voor een goede ademhaling.

Zacht
Het zachte kussen is platter doordat er minder vulling inzit. Geschikt voor mensen die op hun rug of buik slapen. Het is lekker kneedbaar, zacht en niet dik.

Medium
Het medium kussen is een mooi standaard kussen dat voor veel mensen geschikt is. Vooral voor mensen met een gemiddeld postuur die op hun rug of zij slapen. Het kussen is iets stevig en toch kneedbaar.

Stevig

Het stevige kussen is goed gevuld en hoger. Geschikt voor mensen met een wat groter postuur die op hun zij of rug slapen.

Slaap zacht!
Shop hier je bed basics