Natuurlijk linnen

All our bedlinen is handmade of 100% natural European linen. 
Pure timeless design produced with respect for our planet.

 

 

Al ons bedlinnen maken we met de hand in ons atelier. Linnen beddengoed wordt steeds mooier met de tijd en is veel comfortabeler dan katoen. Duurzaam, aangenaam zacht en warmte regulerend. Dus lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter. Je slaapt gezonder, dieper en lekkerder!
Linnen is een bijzonder natuurproduct en wordt gemaakt van de vezels van de vlasplant - Linum Usitatissimum. Vlas groeit langs de Atlantische kust en is al duizenden jaren geliefd vanwege de vele waardevolle eigenschappen. De hele plant wordt benut. Het lijnzaad voor voedsel en olie en de vezels voor linnen stoffen, touw en papier. Begin april wordt er gezaaid en na 100 dagen is eind juni de plant volgroeid en goudgeel gekleurd. Daarna begint de bloei, die de vlasvelden prachtig blauw, wit en lila kleurt. De vlasplant wordt met wortel en al uit de grond getrokken om een zo lang mogelijke vezel te behouden.Vlas is heel milieuvriendelijk, neemt veel CO2 op en er zijn geen pesticiden of meststoffen nodig. Ook zijn de vezels afbreekbaar, hypo-allergeen en anti-bacterieel. Daarom wordt linnen geadviseerd aan mensen met allergieën.
Onze linnen stoffen ontwikkelen we in samenwerking met één van de oudste linnenweverijen van Litouwen. Zo bevorderen we daar de lokale economie. De stoffen zijn uniek naar eigen ontwerp chambray geweven. Hierbij combineren we wit garen met één andere kleur waardoor de kleuren veel meer diepte krijgen. Al ons bedlinnen wordt van tevoren gewassen, zodat het niet meer krimpt en heerlijk zacht is. Ook fijn: linnen beddengoed hoeft niet gestreken te worden. Laat het (buiten) drogen en stop het eventueel de laatste tien minuten in de droogtrommel om weer het zachte gevoel te krijgen. By Mölle linnen wordt door het gebruik alleen maar mooier en zachter, goed voor jaren heerlijk slaapplezier.
SHOP de collectie