Wasinstructies

Gerecycled denim

Je kunt je denim plaid of kussenhoes makkelijk reinigen. Het beste is om dit met de hand te doen in lauwwarm water en een ecologisch fijnwasmiddel. Als de vlekken hardnekkig zijn dan kan je plaid of kussenhoes ook in de wasmachine worden gewassen op max. 30 graden. Je kunt je plaid of kussenhoes het beste liggend laten drogen, zo blijft deze het beste in model.  Draai het een paar keer om zodat het snel droog is.

Linnen

Je kunt onze linnen producten goed wassen in de wasmachine op 40 graden, en maximaal tot 60 graden. Om de kleuren te behouden adviseren we een ecologisch wasmiddel te gebruiken zonder bleekmiddel. Je kunt je linnengoed in de wasdroger op lage temperatuur drogen, maar het is beter om het in de openlucht te drogen. De stof kreukelt dan minder en het is natuurlijk beter voor het milieu. Om het zachte gevoel te behouden kun je het linnen de laatste 10 minuten in de wasdroger drogen.

Wol

De wollen plaids kun je met de hand wassen in lauwwarm water, of in de wasmachine op een wolprogramma. Je kunt je wollen plaid het beste liggend drogen op een handdoek. Draai het een paar keer om zodat je plaid snel droog is.