This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

winkelwagen 0

No more products available for purchase

Opmerkingen toevoegen
Is dit een kado?
Subtotaal Gratis
Verzendkosten en kortingscodes worden bij de checkout berekend.

Home visit & galerie: Irene de Klerk Wolters

Het is een zonnige lente ochtend. De deuren van het jaren 20 huis van Irene staan wijd open en de geur van vers gemalen koffie komt je tegemoet. "Wat ik het leukste vind aan mijn huis is de authentieke sfeer en het gevoel van ruimte: hoge plafonds, houten vloeren en veel licht. Ik voel me dankbaar dat ik hier mag wonen. Ik werk vanuit huis en heb nu een eigen atelier. Dat is fijn. In Kopenhagen werkte ik aan de eettafel in de woonkamer. Ook prima, maar het is bijzonder om een eigen plek in huis te hebben.”home visit Irene de Klerk Wolters By MölleDe Nederlandse kunstenaar Irene de Klerk Wolters woont sinds drie maanden weer in Nederland, vlakbij het centrum van Haarlem, samen met Arjan, haar twee zonen Beau en Pepijn en puppy Lou. Hiervoor woonde ze negen jaar met haar gezin in Kopenhagen. "Ik heb eerder vaker in het buitenland gewoond en wilde graag met het gezin een paar jaar een avontuur in het buitenland aangaan. We zouden eerst voor twee jaar gaan en dat zijn er negen geworden, een fantastische ervaring. We hebben bewust voor Kopenhagen gekozen. Het is een echte familiestad. We woonden er vakbij het strand en ik nam iedere dag een dip in de zee. Een heerlijke start van de dag."By Mölle linen curtains warm white Irene de Klerk Wolters atelier Haarlemhome visit Irene de Klerk WoltersIrene maakt prachtige abstracte kunstwerken en net als in Kopenhagen werkt ze ook in Haarlem vanuit huis. "Omdat ik schilder ben, kan ik overal werken. Dat is fijn. Ik zorg voor de jongens en terwijl ze op school zijn, doe ik mijn werk. Ik werk heel intuïtief met kleuren, emoties en licht. De behoefte aan creëren heb ik altijd gehad of het nou gaat om interieurs, mode of schilderen. Ik heb meer dan vijftien jaar als jurist gewerkt. De overgang naar zelfstandig beeldend kunstenaar is eigenlijk heel organisch gegaan. Toen er steeds meer opdrachten binnen kwamen ben ik gestopt met mijn werk bij Nestlé en me volledig gaan richten op mijn beeldende werk. Ik vind het heerlijk en ben er dankbaar voor, had nooit bedacht dat ik dit als mijn werk zou kunnen doen."Irene de Klerk WoltersVertel eens over de pop-up gallery Irene de Klerk Wolters X by Mölle? 
"Ik vind het erg leuk om nieuwe projecten en samenwerkingen te starten. Dit is een spontaan idee wat goed past. Wat jullie maken spreekt me erg aan en ik denk dat onze kleuren en stijl heel mooi samenvoegen. Ik heb speciaal voor de online expositie vier werken geselecteerd. De hele maand mei zijn deze online te zien op de By Mölle website en via mijn instagram account

go to the pop-up gallery

wat inspireert jou?
"Inspiratie kan voor mij van alles zijn. Als ik om me heen kijk is er zoveel moois waar ik van kan genieten. Ik haal inspiratie uit wat ik zie in de stad, in de natuur en in boeken en tijdschriften. Ik ben heel visueel en hou van mooie structuren, van mooie beeldhouwwerken en van de eindeloos veranderende zee. De zee is voor mij een rode draad in mijn leven. De kleuren, het licht, het gevoel, de weidsheid van de natuur. Ik heb de zee nodig. Dat zie je ook terug in mijn werk. Maar ook wat ik voel, hoor en ruik. Vooral mooi licht raakt me. Het licht in Kopenhagen is zo mooi, zelfs op een grijze dag was het daar mooi. Hoe het licht valt op de gepleisterde huizen."
Irene de Klerk Wolters
"Ik heb een enorme behoefte aan schoonheid van kleur. Die poëtische schoonheid verwerk ik in mijn doeken. Voor mij zijn mode, interieur en kunst met elkaar verbonden. Wat ik schilder is ook wat ik mooi vind in mijn huis en wat ik draag. Het zijn zachte natuurlijke tinten, heel organisch. Ik vind het fijn als het eigen is met een verhaal. Ik hou van het zoeken naar iets dat bijzonder is. Dat heb ik van mijn moeder geleerd. Daarom hou ik van antiek en brocante en draag ik graag tweedehands kleding gevonden in boetiekjes of in Denemarken op de loppemarked (vlooienmarkt)."

hoe zou je jouw stijl omschrijven?
"Ik denk dat het de kleuren zijn die me het meest fascineren. Harmonie en rust, zachtheid. Dit weerspiegelt zich ook in mijn huis en kunst. Ik hou er van als het uniek is. Ik combineer graag antiek en brocante met modern en design. Het liefst met mooie natuurlijke materialen zoals linnen. Ik heb nu sinds een paar weken By Mölle linnen gordijnen in warm white in mijn atelier en ik vind het zo mooi passen. Ik kan daar enorm van genieten. De kleur is prachtig. Dit maakt een huis zoveel puurder. Het is echt iedere dag een geluksmomentje, net als dat je een cappuccino voor jezelf maakt."
Irene DKW
"Nu met de puur linnen stof valt het licht zo mooi in mijn atelier. En de zachte beweging als de wind waait. Dat kan alleen met linnen. Daarom schilder ik ook op linnen. Het is altijd een spel met licht en structuur. Ik werk abstract. Ik pak intuïtief de kleuren die ik mooi vindt en dan ga ik aan de slag. En ik werk altijd met goud. De zon schijnt altijd was het motto van mijn vader en is ook voor mij ook een belangrijke leidraad. Goud filtert de licht van de zon zo mooi. Bijna magisch, heel zuiver, ik kan daar eindeloos naar kijken. Een schilderij is pas af als ik met goud heb gewerkt.” Irene de Klerk Wolters schilderijenkun je iets meer vertellen over Haarlem?
"Haarlem is een sfeervolle stad met smalle steegjes en verborgen hofjes. Hier heb je nog authentieke plekken. Ik ben gek op mooi eten en food shopping. Er zijn hier zulke leuke, kleine ambachtelijke winkeltjes met eerlijk en puur eten. Ik vind het fijn om te veranderen van stad, maar de reden dat we hier zijn gaan wonen is de zee. In Kopenhagen woonden we op 5 minuten lopen van het strand. Hier in Haarlem spring ik op de fiets en dan ben ik met een half uurje op het strand van Bloemendaal of Zandvoort aan Zee."

wat zijn je favoriete adresjes?
Ax Specialty Coffee is een heel klein authentiek koffiebarretje in het historische centrum van Haarlem (Kruisstraat 4). Je zit er met zijn tweeën. Er wordt met zoveel liefde en passie koffie gemaakt. Heerlijk echt een aanrader.
Ax specialty Coffee Haarlem
Mabrouk is ook een aanrader, aan de Tuchthuisstraat 2 vlakbij de Botermarkt, waar ik graag kom. Hier is alles te krijgen op het gebied van verse groente en fruit, kruiden, noten en tapas. De geuren en kleuren. Soms koop ik daar een citroen of een artisjok omdat ie er zo mooi uitziet. 

Een ander fijn adresje op de Grote Houtstraat 156 is Boulangerie Oscar. Een ambachtelijke bakker. Zij bakken iedere dag vers brood en gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten.

Bakken en Bikken op de Botermarkt is ook fijne plek, met elke dag ambachtelijk gebakken vers zuurdesembrood. 
Haarlem adresjesxtagstartz/br>xtagstartz/br>