This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

winkelwagen 0

No more products available for purchase

Opmerkingen toevoegen
Is dit een kado?
Subtotaal Gratis
Verzendkosten en kortingscodes worden bij de checkout berekend.

Slow Living through the lens of Lina Hamer

Een heerlijke dag in de Lemelerberg Lodge. Gefotografeerd door Lina Hamer, oprichter van Moonshine Vintage. Met dit slow fashion label verkoopt Lina vintage kleding. Stuk voor stuk pareltjes met een anekdote want ze shopt alles zelf. Het liefst in buitenlandse steden, maar ze speurt ook online, op Ebay en Etsy. Ze koopt alleen wat ze zelf mooi vindt zoals western shirts, bohemian jurkjes, Afghaanse jassen en jumpsuits uit de jaren 70. Ieder kledingstuk legt ze vast met haar analoge camera. Lina logeerde met haar vriend Luka een paar dagen in de Lemelerberg lodge om de nieuwe collectie te fotograferen in de uitgestrekte natuur van de Lemelerberg en slow living sfeer van de lodge.

Kun je jezelf kort voorstellen?
Ik ben Lina, ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend Luka in een fijn huisje in Utrecht. Ik ben trotse eigenaar van Moonshine Vintage, een vintage kleding webshop met kleding uit de jaren 60/70 en handgemaakte riempjes van vintage bandjes en stoffen

Wat maakt vintage interessant?
De kwaliteit, de pasvorm maar vooral de verhalen die kledingstukken met zich mee dragen. Ik kocht laatst een jurk van een ruim 70 jaar oude dame. Een prachtige lange rood roze katoenen jurk uit India, met geborduurde bloemen en spiegeltjes. Ze kocht de jurk ooit in Oxford street, Londen, eind jaren 60. Rechtstreeks uit het hippie tijdperk! Ik heb met haar een tijdje gekletst, en we proberen contact te houden. Dat vind ik heel waardevol. Ook kocht ik onlangs mijn eerste designer jurk uit Engeland, een Ossie Clark uit de jaren '70. Een parel van een jurk gemaakt van crêpe stof met een diepe hals en prachtige pasvorm. Er zat een briefje bij van de eigenaar, ze schreef: "I bought the dress in sept 1973. This dress and I have enjoyed many good parties together, so it comes with lots of gossip." Ik vind het heerlijk om hierover te fantaseren. Kledingstukken zijn gekoppeld aan herinneringen, dat koester ik. Het heeft veel meer waarde dan een nieuw kledingstuk van een grote winkelketen. Daar investeer ik in, met al mijn liefde.Lina Hamer Moonshine Vintage By Mölle Lemelerberg Lodge

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Ik ben opgegroeid met zelf gemaakte kleding door mijn moeder en Oilily jurkjes van rommelmarkten. Mijn ouders hebben me altijd geïnspireerd om, ook in tijden met wat minder geld, creatief te zijn. Eigenlijk een hele duurzame opvoeding, zonder hier woorden aan te geven. Deze creativiteit en duurzaamheid is de basis van Moonshine Vintage. En ik ben gezegend met een warme, creatieve familie én vrienden om me heen. Daar haal ik dagelijks inspiratie uit en ben ik heel dankbaar voor.

Kan je iets vertellen over je bedroom make-over?
We hebben een heerlijke slaapkamer met openslaande deuren naar de tuin. Toen we hier vorig jaar kwamen wonen hebben we de hele kamer in een terracotta kleur geschilderd, maar ik werd zó onrustig van die kleur. We hebben nu alles zacht grijs geverfd en Luka heeft een soort kamerbreed headboard aan de achterkant van het bed gebouwd. Deze dient als nachtkastje, maar de lelijke verwarming zit er ook in verstopt. Het beddengoed van By Mölle maakt het af. Ik vond met name de kleur 'Honey' prachtig, in combinatie met de blush en hazel tinten.
 

Wat vind je fijn aan natuurlijke materialen zoals linnen?
Het is zacht, net wat zwaarder dan katoen en gaat lang mee. Eigenlijk wil je nooit meer je bed uitkomen als je onder linnen lakens slaapt.

Wat betekent slow living voor jou?
Ik droom van een huisje in de natuur, met een grote moestuin en kippen. Nu vind ik het fijn om een rondje te fietsen 's ochtends vroeg door de stad, voordat de drukte begint. Ook is het verzamelen van vintage wel een beetje mijn therapie in deze snelle wereld. Ik denk dat iedereen een vorm van 'Slow living' nodig heeft, om af te kunnen schakelen. 
Wat vond je bijzonder aan de Lemelerberg Lodge?
Eén van de meest bijzondere plekken waar ik heb geslapen in Nederland. De omgeving, de rust, de oude schuifdeuren (die in de muur verdwijnen!) naar de veranda waar je wakker kunt worden met een kopje thee, de grote linnen plofbank bij de houtkachel, maar vooral de prachtige omliggende natuur. Alles klopte. Ik vond het ook zo bijzonder dat het huisje gebouwd is uit een bouwpakket dat bijna honderd jaar geleden per trein vanuit Oostenrijk naar Nederland is gekomen. Ik hoop er gauw weer eens wat nachtjes te mogen slapen.

Wil je ook een keer logeren in de Lemelerberg Lodge? 
Wakker worden op een stille plek. Genieten van heide en bos. Je bent van harte welkom! Te huur van April tot en met Oktober. Boek hier