This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

winkelwagen 0

No more products available for purchase

Opmerkingen toevoegen
Is dit een kado?
Subtotaal Gratis
Verzendkosten en kortingscodes worden bij de checkout berekend.

Meet the Maker: Eva Follender Grossfeld Keramiek

Meet the maker: Eva Follender Grossfeld ceramics

Eva Follender Grossfeld is kunstenaar en keramist. Sinds tien jaar maakt ze schilderijen en collages. Meer recent is ze zich gaan verdiepen in keramiek en heeft ze haar eigen studio in Naarden. 

Hoe zou je je werk het beste omschrijven?
Mijn werk kenmerkt zich door eenvoud, subtiliteit en kleurgebruik. Kleur heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn werk, al sinds ik begon met schilderen. Voor mij moet de kleur resoneren met wat ik van binnen voel.Eva Follender Grossfeld keramiek
Hoe ziet het maakproces eruit? 
Het maken van de keramiek collectie begint met een gipsen mal en gietklei. De klei krimpt en komt los van de wand van de mal. Dan laat ik het keramiek een aantal dagen drogen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna spons ik alle harde randjes eraf en signeer ik de beker. Het keramiek gaat de oven in en wordt gebakken op 980 graden celsius. Dat heet de ‘biscuit’ bak. Als het uit de oven komt krijgt het keramiek een glazuurlaag. De buitenkant van de beker krijgt 3 lagen glazuur met een kwast. De oven wordt daarna opgestookt tot 1220 graden et voila, het keramiek is klaar.

Waar haal je je inspiratie vandaan? 
Mijn inspiratie haal ik uit beelden die ik zie. Dat zijn veel natuurbeelden omdat ik graag wandel, maar ook interieurs uit boeken en schilderijen inspireren me. Ik hou erg van stilte. In stilte zijn is denk ik een van mijn grootste inspiratiebronnen.Eva Follender GrossfeldWat is er fascinerend aan natuurlijke materialen?
Bij klei vind ik het fascinerend dat ik dit natuurlijke materiaal vereeuwig. Ook vind ik het mooi dat ik direct de invloed van weersomstandigheden ervaar in mijn werk. De klei droogt namelijk snel als het droog en warm is en veel langzamer als het koud en vochtig is.

Waar kies je je kleuren op uit?
De kleuren die ik kies zijn kleuren die mij zelf aanspreken. Ik probeer wel eens buiten mijn comfort zone te gaan, dat is een spannend proces. Ik kies intuïtief en heb een voorkeur voor grijzen en blauwen.

Wat betekent slow living voor jou?
Slow living betekent voor mij volledig aanwezig zijn in het moment vanuit rust. De tijd nemen voor dingen. Ik ben heel erg bereid om daar materieel een stapje voor terug te doen. Dat wat ik koop kies ik heel bewust en moet een kwaliteit hebben die mij aanspreekt. Ik denk dat vertragen een antwoord is op veel ‘problemen’ waar we in de huidige maatschappij tegenaan lopen.

Shop de collectie keramiek van Eva Follender Grossfeld
By Mölle keramiek