Slow living

Inspired by nature we care for what surrounds us. Our designs are made to last, all crafted in Europe with respect for our earth.
Buy less, and buy better. Enjoy slow living.

Onze collectie is duurzaam binnen Europa gemaakt van de mooiste natuurlijke materialen. Zo gebruiken we wol van schapen uit Gotland in Zweden. Het vlas voor ons linnen groeit aan de Europees Atlantische kust. En we recyclen denim om er zachte ecologische kussens en plaids van te maken.
Je vindt onze collectie online en in een aantal winkels over de hele wereld. Ook ben je van harte welkom in onze studio in Dalfsen. Hier maken we al ons beddengoed en tafellinnen. Aanrader als je in de buurt bent is een bezoekje aan Buitenplaats de Horte. Op dit landgoed staat ’t Witte Huis, een sfeervol natuurhuisje dat door ons is ingericht. Waar vroeger de landheer biljart speelde, kun je nu midden in het bos logeren. Genieten van het weidse uitzicht en het geroffel van de specht!

      

Studio

      

Create - Van bedlinnen tot servet: we maken al ons linnengoed met de hand in onze studio in Dalfsen. Pas als je iets bestelt, gaan we aan de slag. Wil je een bepaalde maat of kleur? Laat het ons weten. We maken het precies zoals jij mooi vindt.
Collaborate - Naast onze eigen By Mölle collectie, ontwerpen we samen met andere makers producten in gelimiteerde oplage. Een voorbeeld hiervan is de keramiek collectie met Annemieke Boots.
Collect - Op onze zoektocht naar duurzame materialen en Europees vakmanschap ontmoeten we graag ontwerpers die onze liefde voor slow living delen. Benieuwd wat zij maken? We verzamelen een selectie van deze producten in onze studio en online shop.

 

Natuurlijk linnen 


By Mölle linnen is 100% natuurlijk. Gemaakt van Linum Usitissimum, oftewel vlas. Vlas is de enige plantaardige textielvezel met Europese roots. De plant heeft ons zeeklimaat en rijke bodem nodig om te groeien. Zonder irrigatie en pesticides dus heel milieuvriendelijk en gezond. Nog een voordeel: alles van de vlasplant is bruikbaar. Van de vezels wordt linnen, papier en touw gemaakt. Van de zaden brood en lijnzaadolie. Na de vlasoogst gaat een van Europa’s oudste linnenweverijen voor ons aan de slag. Een traditioneel bedrijf met meer dan honderd jaar ervaring. Het hele proces - van vlas tot linnen - wordt hier gedaan. Je ziet het vakmanschap terug in de fijne geweven linnen stoffen. En je voelt het ook, het slaapt heerlijk!
Shop hier je bedlinnen. 

        

Recycled denim


“Recycling – to break something down into raw materials that are then used to make new items. Recycling reduces waste, saves energy, and reduces the consumption of raw materials.”

In Nederland gooien we jaarlijks 210.000 kiloton textiel weg. Dat willen we graag veranderen. Daarom geven we denim een tweede leven door na het het verwijderen van ritsen en knopen de textielvezels tot een nieuw hoogwaardig garen te spinnen. Hiervan laten we in een ambachtelijke breierij mooie, zachte plaids en kussens maken. Doordat we de originele kleuren van de denim stof gebruiken is verven of bleken van de stof niet nodig. Deze collectie is 100% eco-friendly en een goed alternatief voor katoen. Je geeft er niet alleen denim een upgrade mee, ook je eigen huis.
Shop hier je Recycled denim plaids en kussens

      

Pure wol

Onze wollen plaids en dekens zijn puur natuur en lekker warm. Gemaakt om jarenlang plezier van te hebben. De natuurlijke tinten van de wol zijn de inspiratie voor onze ontwerpen. Voor de grijze wollen dekens gebruiken we de wol van het Gotland schaap, een van de oudste Scandinavische schapenrassen. En onze heerlijk zachte plaids van merinowol worden gemaakt door een ambachtelijke weverij in een Italiaans bergdorpje. Gecertificeerd door Woolmark en gegarandeerd mulesing-vrij. 

Shop hier je puur wollen plaid.