Bijzonder ambacht door Ariele Alasko

Een tijdje geleden kwamen we op pinterest een foto tegen van een handgemaakt wandpaneel. Het was zo’n bijzonder patroon, dat we benieuwd waren wie dit paneel had gemaakt. Na een oproep op instagram ontdekten we dat het werk is van Ariele Alasko. Een kunstenares uit New York die zich graag laat inspireren door de natuur. De rest van het oeuvre is zo speciaal dat we haar graag aan je voorstellen!

Na haar studie maakte Ariele Alasko in 2009 - meer als hobby - van oude bouwmaterialen en hout meubilair voor haar eigen appartement. Haar karakteristieke werk met geometrische patronen viel op en al snel groeide het kleine atelier in de woonkamer uit naar een ruime studio in Brooklyn. Daar maakt ze nog steeds haar werk van oude bouwmaterialen uit industriële panden. Functionele objecten als wandpanelen, tafels en hoofdeinden voor bed.

Het is zorgvuldig en precies handwerk. Elk object neemt vaak dagen en soms weken in beslag. Om een perfecte pasvorm te bereiken wordt iedere strook van hout op maat gesneden zodat het paneel of tafelblad helemaal waterpas, glad en zonder onderbrekingen is. Bijzonder ambacht!

Foto's via arielealasko.com