Get the look - Forest House

Set at the foot of Auckland’s Waitakere ranges, design-led studio Fearon Hay Architects build this beautiful, timber-clad family home. 

The owners were seeking a home that enabled family to engage with the lifestyle of the farm, embraced their love of working with timber and provided many spaces for entertaining and accommodating groups of guests and friends.

The laid-back, rustic interior was created by using a mix of recycled timber, concrete, and natural materials like linen sheers and jute rugs. We love it!

get the look

Exterior shells of native timber boards and shingle roof are founded over cast in-situ concrete masses, bracketing the interior spaces within and adding a weight and strength to the voluminous interiors. Dark timber floors flow onto timber verandahs, grassed lawns and concrete paved courtyards. Sliding shutters of solid timber staves enclose the verandah spaces, allowing flexibility of enclosure and exposure to the elements.

 images: Fearon Hay Architects